Britanska televizija snimat će film pod nazivom Elizabeth, Michael & Marlon o putu u Ohio na koji su krenuli Michael Jackson, Elizabeth Taylor i Marlon Brando. 90 minutna komedija u produkciji televizije TV network Sky pratit će pustolovinu troje prijatelja koja se dogodila nakon terorističkog napada na New York 2001. godine.

Michael je u to vrijeme pripremao svoj koncert na Madison Square Gardenu, a budući da su letovi iz New Yorka otkazani, da bi došli kući na Zapadnu obalu oni su odlučili autom otići do Ohija. Potovanje se pretvorilo u pravu pustolovinu prepunu doživljala i na Brandovo inzistiranje, čestog zaustavljanja u fast-food restoranima.

U TV drami o Michaelu Jacksonu, kralja popa glumi Joseph Fiennes

Izlet je opisan u članku koji je objavljen u Vanity Fairu pa iako neki izvori tvrde da Taylor nikad nije ni krenula na put, priča se učinila kao zanimljiv materijal za snimanje filma. Scenarij je napisao Neil Forsyth, a za redatelja je izabran Ben Palmer poznat po filmovima Engleska pita i Man Up.

Stockard Channing glumit će Taylor, a Briana Coxa gledat ćemo u ulozi Marlona Branda. Burnu reakciju javnosti izazvala je vijest da će Jacksona utjeloviti britanski glumac Joseph Fiennes (Zaljubljeni Shakespeare). Fanovi su svoje nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama jer smatraju neprihvatljivim da obožavanog kralja popa glumi bijelac.

I poznati filmski kritičar Scott Mendelson komentirao je ovu vijest na svojem Twitter profilu statusom „Čestitke 'afroameričkom' glumcu Josephu Fiennesu na ulozi Michaela Jacksona“.

Ova je vijest samo još dodatno podigla buru, već i tako nezadovoljnih Afroamerikanaca koji smatraju da je rasizam u glumačkom svijetu sve više prisutan.

 

S.V.

U TV drami o Michaelu Jacksonu, kralja popa glumi Joseph Fiennes


Izvor: mojtv.hr

U TV drami o Michaelu Jacksonu, kralja popa glumi Joseph Fiennes
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...