Iako računalna animacija ovih dana vlada tržištem animiranih filmova, studio Laika i dalje stoji kao jedan od glavnih stvaratelja stop-animacije. Njihov posljednji film Kubo and the Two Strings se čini kao da bi mogao biti još jedan uspjeh studija koji nam je donio filmove ParaNorman i The Boxtrolls. Barem ako je suditi po traileru.

Kubo and the Two Strings donosi priču o naslovnom protagonistu, mladom dječaku sa dvožičanim instrumentom koji ima mitski dodatak svojim melodijama. Što je dobra stvar jer će se Kubo morati sukobiti sa dosta osvetoljubivim silama koje traže nevolju u drevnom Japanu. Kako bi se borio protiv tih sila, u pomoć mu pristižu majmun koji govori i velika crna buba.

Magičan pogled na film

Među glumačkom ekipom koja je posudila svoje glasove za ovu animiranu avanturu nalaze se Rooney Mara, George Takei i Ralph Fiennes, a zvjezdanu glumačku ekipu zaokružuju oskarovci Charlize Theron i Matthew McConaughey, koji svoje glasove posuđuju Majmunu i Bubi.

Uz klasičnu melodiju While My Guitar Gently Weeps legendarnih Beatlesa kao glazbenu pozadinu, trailer za film Kubo and the Two Strings nam donosi dosta magije i to ne samo kroz Kubu i njegovu origami magiju već i preko impresivne stop-animacije koju nam je Laika pripremila.

Laikin dugogodišnji animator Travis Knight prvi je puta preuzeo i redateljsku ulogu, a je li se u njoj dobro snašao saznat ćemo nakon 19. kolovoza kada film stigne u kina.

M.M.K.

Magičan pogled na film


Izvor: mojtv.hr

Magičan pogled na film
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...