Najveći fanovi filmova Quentina Tarantina podržavaju nekoliko verzija o tome na koji način su rediteljevi filmovi povezani.

Teorije se svode na ideje o svrstavanju njegovih dela u jedan jedini filmski univerzum ili u najviše dva takva univerzuma. Da sve bude još otkačenije, sam Tarantino je potvrdio teoriju o dva univerzuma.

Na primer, Mia Wallace u filmu "Pulp Fiction" koju igra Uma Thurman opisuje radnju serije "Fox Force Five" koja u suštini nalikuje Tarantinovom filmu sa istom glumicom – "Kill Bill". Takođe, pojedini Tarantinovi likovi povezani su i preko sličnih imena, tako da u filmu "Reservoir Dogs" Vic Vega odgovara Vincentu Vegi iz "Pulp Fictiona".

Dobitnik nagrade Oscar nedavno je rekao kako su njegovi pojedini filmovi zapravo oni koje bi karakteri iz njegovih drugih filmova rado gledali.

"Filmovi 'From Dusk Till Dawn' i 'Kill Bill' postoje u posebnom univerzumu. Kada likovi iz filmova 'Reservoir Dogs' ili 'Pulp Fiction' odu u bioskop, oni gledaju upravo te filmove", rekao je Tarantino za australijski The Project.

Kako stvari stoje, izgleda da likovi iz 'Reservoir Dogsa' ili 'Pulp Fictiona' rado gledaju i "The Hateful Eight“.

Tarantinovi filmovi su povezani
Izvor: prolog.rs Tarantinovi filmovi su povezani
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...