Foto: PR Photos

Sam Raimi trenutačno se nalazi u pregovorima sa Sonyjem za mjesto režisera na remakeu francuskog hita iz 2009. godine Prorok (Un Prophète).

Prorok hvaljenog francuskog redatelja Jacquesa Audiarda iz 2009. godine osvojio je prestižnu Veliku nagradu žirija u Cannesu, a na domaćem terenu pomeo je konkurenciju osvojivši čak 9 kategorija César nagrada. Lošije rezultate nije postigao ni na brojnim drugim filmskim festivalima, a iste godine je nominiran i u kategoriji za najbolji strani film na dodjeli Oscara.

Sam Raimi sprema svoju verziju

Scenarij za obradu filma na engleskom jeziku pripremit će Dennis Lehane, scenarist kriminalističkih drama Mistična rijeka i Prljavi novac.

Prorok je drama o kriminalnom miljeu, a prati Malika i njegov razvoj od sitnog kriminalca do uspješnog i iskusnog mafijaša. Njegov put započinje kada završi u zatvoru kao prestrašeni mladić. U glavnim ulogama izvornika nalaze se Tahar Rahim i Niels Arestrup.

Ako pregovori sa Sonyjem završe uspješno, redateljsku palicu peuzet će Sam Raimi koji se već nekoliko godina udaljio od filmskog platna. Njegov zadnji filmski uradak bio je Carstvo velikog Oza 2013. godine, a u međuvremenu se prebacio na male krane, odnosno producirao je i režirao seriju Ash vs. Evil Dead. 

Ukoliko Raimi preuzme kormilo nad Prorokom želja mu je započeti produkciju filma što ranije, tako da bi snimanje filma moglo započeti već ove godine. 

 M.M.

Sam Raimi sprema svoju verziju


Izvor: mojtv.hr

Sam Raimi sprema svoju verziju
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...