Britanska filmska kuća Curzon Artificial Eye objavila je da će film redatelja Whita StillmanaLove & Friendship svoju premijeru imati na Sundance Film Festivalu koji će se održati krajem siječnja.

Povijesna komedija nastala prema noveli prominentne britanske književnice Jane Austin, prvi je put nakon 1998. godine, kada je snimljen kultni klasik Posljednji dani diska, ponovno ujedinila glumice Kate Beckinsale i Chloë Sevigny s redateljem Stillmanom. Osim Beckinsale i Sevigny glavne uloge u filmu imaju Xavier Samuel, Stephen Fry i Emma Greenwell.

 

Zvijezda

 

Radnja novele pod nazivom Lady Susan smještena je u 1790-e godine, a prati prelijepu mladu udovicu Lady Susan Vernon (Beckinsale) koja je poznata po zavođenju kako slobodnih tako i oženjenih muškaraca te koristi svoju ljepotu kako bi dobila sve što želi. Nakon što je ostala udovica glavni joj je cilj da čim prije uda svoju kćer Fredericu za čim bogatijeg muža, i naravno da se i sama ponovno bogato uda.

 

Love & Friendship  je prava kinematografska poslastica puna mudrosti, šarma i trenutaka koji će vas nasmijati do suza. Whit je napravio film koji će oduševiti obožavatelje Jane Austin, a i broj njegovih fanova će sigurno porasti“, rekla je direktorica Curzon Artificial Eyea Louisa Dent.

 

Film se snimao u Irskoj u veljači prošle godine, a nakon predstavljanja na Sundanceu, u kina stiže u 27. travnja.

S.V.

Izvor: mojtv.hr Zvijezda
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...