Liam Neeson postaće veliki američki vojni general Douglas MacArthur u nadolazećem korejskom ratnom filmu o poznatoj bitki za grad Inchon.

Radnja filma Operation Chromite prati osam ratnih heroja Korejskog rata koji se spremaju za tajnu operaciju kojom je isplanirano iskrcavanje kod grada Inchona, a koja se kodno zvala Operacija Kromit. Bitka za grad Inchon je bila ključna jer je promenila tok rata, omogućivši Južnoj Koreji, UN-ovim i američkim snagama da ponovno zauzmu glavni grad Seoul od invazije komunističke severnokorejske vojske.

Korejska filmska kuća Taewon Entertainment je objavila da je snimanje filma započelo krajem septembra sa planiranim budžetom od 12 miliona dolara. Film režira John H. Lee prema scenariju Lee Man-heea, obojica poznati po drugom ratnom filmu 71: Into the Fire (2010) o južnokorejskim studentima vojnicima za vreme istoga rata.

Kako donosi Hollywood Reporter Liam će za potrebe snimanja putovati u Koreju, a Teawon je premijeru filma najavio 25. jun 2016., na dan kada je 1950. započeo Korejski rat.

Liam Neeson snima novi film u Koreji
Izvor: prolog.rs Liam Neeson snima novi film u Koreji
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...