Fanovi “Star Wars” franšize pokrenuli su u Brazilu peticiju da Džordž Lukas režira Epizodu 9, poslednji film u predstojećoj trilogiji, koji bi u bioskope trebalo da stigne 2019. godine, piše magazin NME.

Za sada je u planu da Epizodu 9 režira Kolin Trevorov, reditelj filma “Svet iz doba jure”.

“Nemamo ništa protiv Kolina Trevorova, ali nije pravi čovek da režira “Star Wars Epizoda 9”, objasnio je Juri Luiz razloge za peticiju. “Džordž Lukas kao reditelj Epizode 9 bio bi savršen način da se završi nova trilogija i priredi epski oproštaj oca ‘Ratova zvezda’ i celog univerzuma iz daleke, daleke galaksije”, dodao je Luiz.

Peticiju je do sada potpisalo 4.434 fanova.

Lukas, koji će imati 74 godine u vreme kada bi film trebalo da bude pred publikom, ranije je izjavio da nije baš zainteresovan da radi bilo koji nastavak popularne franšize. On je kreirao originalnu trilogiju filmova, nakon čega se 1999. vratio da nadgleda snimanje još tri filma.

Lukas je prava na franšizu prodao studiju “Dizni” 2012. za četiri milijarde dolara. Studio “Dizni” planira svake godine do 2020. da snimi po jedan film “Star Wars”, uključujući novu trilogiju i seriju “spin-off” filmova.

Ljubitelji 'Ratova zvezda' traže da Lukas režira 9. deo
Izvor: prolog.rs Ljubitelji 'Ratova zvezda' traže da Lukas režira 9. deo
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...