Jennifer Lawrence glumit će u filmu Marita, Sonyjevom filmu o Mariti Lorenz, ljubavnici Fidela Castra koja je bila umiješana u CIA-in pokušaj ubojstva kubanskog vođe. Lawrence će kako donosi Hollywood Reporter biti i jedna od producenata filma, a u ekipi uz nju su Scott Mednick, Andre Rouleau i Matt Tolmach.

Lawrence je glumica koju trenutno svi žele imati u svom timu jer je u svojoj kratkoj karijeri osvojila već četiri nominacije za Oskara, posljednju prošli tjedan za ulogu u filmu Joy za koju je osvojila i Zlatni Globus. Bila je nominirana za Oskara za filmove Američki varalice i Zimska kost. Oskara je osvojila za najbolju glavnu žensku ulogu upravo u Sonyjevom filmu U dobru i zlu koji je i ovaj puta pobijedio u nadmetanju za prava na glumicu za koju su bili zainteresirani svi veliki filmski studiji.

 

Jennifer Lawrence glumit će ljubavnicu Fidela Castra

 

Marita Lorenz, po nacionalnosti Njemica, za vrijeme II. Svjetskog rata odvedena je s majkom u koncentracijski logor Bergen-Belsen. U dobi od 19 godina dolazi s ocem na Kubu, gdje ju je zapazio Castro, te je nekoliko mjeseci živjela s njim i ostala trudna. Nakon što je prisiljena na pobačaj odlazi na Floridu gdje se priključuje aktivistima protiv Castra. Kasnije je postala agentica CIA-e s misijom da ubije kubanskog predsjednika.

 

Lorenz je 1993. godine napisala autobiografiju pod nazivom Marita: Izvanredna priča o ljubavi i špijunaži od Castra do Kennedyja, a 2001. drugu knjigu Dragi Fidel – Moj život, moja ljubav, moja izdaja. Njezina je priča bila inspiracija za televizijski film My Little Assassin.

S.V.

Izvor: mojtv.hr Jennifer Lawrence glumit će ljubavnicu Fidela Castra
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...