Kevin Spacey pridružio se glumačkoj ekipi filma Rebel In The Rye, drami o buntovnoj mladosti J.D. Salingera, autora romana Lovac u žitu. Danny Strong će režirati film po scenariju koji je napisao prema predlošku biografije J.D. Salinger: A Life Kennetha Slawenskog.

 

Za ulogu Salingera izabran je Nicholas Hoult, a film će se orijentirati na pišćeve mlade dane i vrijeme nastanka njegovog najpoznatijeg romana Lovac u žitu koji je postao klasik književnosti 20. stoljeća. 

 

Kevin Spacey pridružio se ekipi biografskog filma o J.D. Salingeru

 

Spacey će pak glumiti Whita Burnetta, profesora na Sveučilištu u Kolumbiji te osnivača i urednika magazina Story. Burnett je bio Salingerov profesor na fakultetu i mentor njegovog prvog literarnog uratka The Young Folks kojeg je i objavio u svome magazinu. Salinger je kasnije napisao kako će uvijek biti zahvalan Burnettu jer ga naučio kako pisac romana treba komunicirati s publikom.

 

Rebel In The Rye je najavljen još u rujnu na Festivalu u Torontu. Projekt će se producirati pod okriljem filmske kuće Black Label Media, a ostale uloge za sada još nisu poznate. Spacey kojeg u zadnje vrijeme manje gledamo u filmovima, posvetio se snimanju serije Netflixove hit serije Kuća od karata čija četvrta sezona počinje u ožujku. 

S.V. 

Izvor: mojtv.hr Kevin Spacey pridružio se ekipi biografskog filma o J.D. Salingeru
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...