Jučer su Disney i Lucasfilm objavili kako je film Ratovi zvijezda: Epizoda VIII, koja je originalno bila određena za izlazak prije ljeta 2017., dobio novi datum izlaska - 15. prosinac 2017.

Ova promjena potaknuta je izvanrednim uspjehom filma Ratovi zvijezda: Sila se budi, prvim filmom u franšizi Ratovi zvijezda koji nije svoju premijeru imao u tradicionalnom ljetnom blockbuster periodu te je razbio mnogobrojne rekorde.

alt

Među rekordima su i onaj za najbolje otvaranje svih vremena u SAD-u, ali i na globalnoj razini; najbrže zarađenih 100, 200, 300, 400 i 500 milijuna dolara; vodeće mjesto po zaradi drugi, a i treći vikend prikazivanja; najunosniji film na američkom tržištu svih vremena sa 861,3 milijuna dolara te treći film po zaradi svih vremena sa 1.88 milijarde dolara.

Kada malo pogledamo brojke, ne čudi što Disney želi ponoviti isti scenarij sa novim nastavkom Ratova zvijezda. Epizodu VIII potpisuje i režira Rian Johnson, a film se trenutno nalazi u predprodukciji te će sa prvim snimanjem krenuti već sljedeći mjesec.

Ako niste pogledali Ratove zvijezda: Sila se budi još stignete jer film i dalje igra u našim kinima.

M.M.K.

alt


Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...