Potresan i dirljiv film o zarobljenoj majci i njenom sinu, Soba, temelji se na istoimenom popularnom romanu spisateljice Emme Donoghue. Film je svoju svjetsku premijeru imao u rujnu na filmskom festivalu u Torontu, a u domaće kino dvorane stiže krajem siječnja.

Nakon "Sobe" na velika platna stiže još jedan roman Emme Donoghue Za sve one koji još nisu uvjereni kako baš ovaj film moraju pogledati u kinima, važno je pripomenuti kako je spisateljica za svoj rad na adaptaciji scenarija nominirana na ovogodišnjim Oscarima. Izvanredne kritike koje je Soba dobila potakle su još jednu suradnju s ovom plodnom spisateljicom.

Naime, i njezin osmi roman Frog Music, koji se našao i na New York Timesovoj listi bestsellera, stiže na velika platna. 

Radnja je ovoga puta smještena u 19. stoljeće i odvija se u San Franciscu. Zasnovana na istinitim događajima radnja romana se raspliće tijekom jednog od rekordnih toplinskih udara. Tijekom toplinskog udara gradom se proširila epidemija vodenih kozica (ospica), a uz njih buja i strah i rasizam. Usred kaotičnog grada mlada Jenny Bonnet je ubijena, a njezina prijateljica kreće u potragu za ubojicom. 

Kao i za Sobu, Emma Donoghue će pripremiti scenarij za ekranizaciju. Za sada više detalja o filmu nije poznato. 

Osim nominacije za najbolji adaptirani scenarij, Soba je nominirana za Oscara u još 3 kategorije - najbolji film, najbolju glavnu glumicu i najboljeg redatelja. Zašto je Soba dobila toliko nominacija možete provjeriti u kinima od 28. siječnja. 

M.M.

...

Nakon


Izvor: mojtv.hr

Nakon
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...