Još je 2011. godine Michael Flaherty izjavio da planira pregovarati oko prava na roman C.S. LewisaKronike iz Narnije: Čarobnjakov nećak čija se radnja odvija prije već dosada snimljenih nastavaka. Iako je to pretposljednja knjiga iz ove serije, ona je svojevrsni prequel jer je radnja smještena je u 1. Narnijsku godinu, dok se radnja narednih knjiga u kojima se pojavljuju likovi Peter, Susan, Edmund i Lucy odvija tisuću godina kasnije. 

 

"Kronike iz Narnije" postaju nova franšiza

 

Ovaj film međutim nikada nije zaživio, a nekoliko godina kasnije objavljeno je da će filmovi Kronika iz Narnije i dalje slijediti kronološki red te će sljedeći film biti Kronike iz Narnije: Srebrni stolac. Iako ni taj film za sada nije snimljen, čini se da su se stvari konačno pokrenule.

 

Producent Mark Gordon izjavio je za magazin Collider kako se nada da će uskoro snimiti ovaj film, ali da će se raditi o posve novoj franšizi. U sljedećem nastavku očekuje nas dakle posve nova glumačka postava, a kako naglašava Gordon jedan od glavnih razloga za ovu odluku je što se radnja Srebrnog stolca odvija nekoliko desetljeća kasnije, a prati ostarjelog kraljevića Kaspijana koji zatraži pomoć od Aslana da pronađe svoga sina i jedinog nasljednika prijestolja princa Rilijana.  

S.V.

...Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...