Most špijuna Stevena Spielberga i Carol Todda Haynesa, predvode nominacije za prestižne britanske filmske nagrade BAFTA, sa devet nominacija svaki. Oba filma nominirana su i za najbolji film, uz filmove Oklada stoljeća, Spotlight i Povratnik, koji je zaradio čak osam nominacija.

Objavljene BAFTA nominacije

Čak sedam nominacija dobio je Pobješnjeli Max: Divlja cesta i to u kategorijama zvuka, kostimografije, šminke, specijalnih efekata, produkcije, kamere i montaže. Za njim odmah idu filmovi Marsovac i Brooklyn, sa šest nominacija.

Pet nominacija dobili su filmovi Oklada stoljeća, Dankinja i Ex Machina, a sa četiri se na ovom popisu našao i film Ratovi zvijezda: Sila se budi.

Objavljene BAFTA nominacije

Za najboljeg glumca nominirani su Leonardo DiCaprio (Povratnik), Eddie Redmayne (Dankinja), Michael Fassbender (Steve Jobs), Matt Damon (Marsovac) i Bryan Cranston (Trumbo).

U kategoriji najboljih glumica našle su se Brie Larson (Soba), Saoirse Ronan (Brooklyn), Cate Blanchett (Carol), Alicia Vikander (Dankinja) i Maggie Smith (Lady in the Van).

Objavljene BAFTA nominacije

U sporednim ulogama nominirani su Benicio Del Toro (Sicario), Christian Bale (Oklada stoljeća), Idris Elba (Beasts of No Nation), Mark Ruffalo (Spotlight) i Mark Rylance (Most špijuna) u muškoj kategoriji te Kate Winslet (Steve Jobs), Alicia Vikander (Ex Machina), Rooney Mara (Carol), Jennifer Jason Leigh (Mrska osmorka) i Julie Walters (Brooklyn) u ženskoj kategoriji.

Dobitnike prestižnih britanskih nagrada saznat ćemo 14. veljače, a ukupan popis nominiranih možete provjeriti na službenim stranicama BAFTA-e.

M.M.K.

...
Izvor: mojtv.hr Objavljene BAFTA nominacije
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...