Koliko god je medijska franšiza Marvel Cinematic Universe postala velika, Fox ima jednako veliko tržište kada je riječ o X-Menu i likovima povezanima s njim. Upravo ta franšiza postaje sve veća od prvog distribuiranog filma 2000. godine i iako je imala jedan promašaj, film X-Men: Posljednja fronta, danas je jača nego ikad. 

Kako je svakim danom sve više filmova u procesu snimanja, postojala je mogućnost kako će ti filmovi početi smetati jedan drugome tijekom distribucije, a kako bi to spriječio Fox je došao na ideju da svaki snimljeni film cilja na drugu kino publiku. 

 

Po čemu će se "The New Mutants" razlikovati od ostalih "X-Men" filmova?

 

Dok se klasični X-men filmovi oslanjaju na tradicionalnu publiku fokusiranu na akcijske junake, Deadpool će ciljati na one koji žele u filmu uz akciju žele i malo rubne komedije, a plan za nadolazeći film X-Men: New Mutants je potpuno drugačiji. Tako je producent Simon Kinberg izjavio za Empire Magazine da će taj film biti više primjeren za obožavatelje Katniss Everdeen nego Wolverinea. 

 

Iako se oznaka film za mlade mnogim obožavateljima stripa neće svidjeti, daleko je od iznenađenja da je Fox odlučio ići ovim putem. Kada su već odlučili pretvoriti jedan X-men u film za mlade, New Mutants je najbolja opcija za to, jer su novi mutanti i u stripu svi tinejdžeri.

 

Po čemu će se "The New Mutants" razlikovati od ostalih "X-Men" filmova?

 

Također, za sve koji nisu razumjeli zašto je Fox na kormilo filma stavio Josha Boonea, režisera hit filma za mlade Krive su zvijezde, sada je postalo sasvim jasno. To je bio čisti poslovni potez s obzirom na to da su u zadnje vrijeme filmovi za mlade temeljeni na romanima jako dobro prolazili na kino blagajnama, a filmovi Igre gladi i Različita najbolji su primjeri za to. 

 

Hoće li ovim potezom Fox uspjeti za ovu franšizu zainteresirati više tinejdžerske publike ostaje nam vidjeti, a sljedeći film koji stiže u kina već u svibnju je X-Men: Apocalypse.

S.V.

...

Po čemu će se


Izvor: mojtv.hr

Po čemu će se
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...