Dan kada je klovn plakao ime je najgoreg filma kojeg je njegov poniženi reditelj zaključao odmah nakon što je završeno njegovo snimanje. Nacionalni filmski registar čuva najistaknutije filmske naslove, a konačno će u njega biti uvršten i ovaj promašaj, piše New York Post.

Jerry Lewis, slapstick komičar iz 1950-ih godina završio je snimanje Dana kada je klovn plakao 1972. godine, a veruje se da je konačan proizvod videlo samo sedmoro ‘srećnika’.

Godinama kasnije, ovaj je film postao deo legende pa su ga mnogi filmaši pogledali samo kako bi se uverili da je zaista reč o najgorem filmu ikada.

Lewis je jedinu kopiju donirao Nacionalnom registru pod jednim uslovom – deset se godina ne sme održati niti jedno javno prikazivanje. Lewis bi u tom periodu trebao napuniti impresivnih 99 godina, pa verovatno misli kako neće biti među živima kad Klovn ugleda svetlo dana.

Inače, Lewis nije samo režirao i producirao film nego u njemu i glumi. Tumači ulogu nemačkog klovna Helmuta Doorka koji je poslat u koncentracioni logor zato što je ismejavao Adolfa Hitlera.

U logoru je zadužen za zasmejavanje dece i sve ide dobro do trenutka kad ga, zajedno sa decom, ne smeste na voz za Auschwitz.

Doork se ne odvaja od dece sve do ulaska u plinsku komoru gde svi zajedno umiru.

Ovo je najgori film svih vremena

Ovo je najgori film svih vremena


Izvor: prolog.rs

Ovo je najgori film svih vremena
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...