Legendarni humoristički glumac Gene Wilder, poznat po ulogama u filmovima Charlie i fabrika čokolade, Mladi Frankenstein, Vruća sedla i Niti vidim niti čujem, već je više od 10 godina u penziji. Poslednje pojavljivanje imao je na malim ekranima 2003. godine, kada je gostovao u nekoliko epizoda serije Will i Grace.

Wilder je davno rekao kako postoji samo nekoliko ljudi koji bi ga mogli izvući iz penzije. Ono što znamo je da je jedan od onih koje je spomenuo Mel Brooks, ali da li je i Steven Spielberg među njima saznaćemo uskoro.

Legendarni reditelj navodno pokušava izvući Wldera iz penzije kako bi učestvovao u njegovom nadolazećem projektu. Navodno trenutno samo razgovaraju o mogućnostima ali još nije ni otkriveno koji je projekat u igri.

Neki izvori pretpostavljaju da su opcija dva Spielbergova projekta. Jedan je The BFG (The Big Friendly Giant), koji Spielberg ima u pripremi za izlazak za sledeće leto. U njemu bi Wilder mogao pozajmiti glas jednom od likova.

Drugi projekat je Ready Player One, film koji će se snimati prema naučno-fantastičnom romanu Ernesta Clinea. U toj priči postoji lik koji se zove James Halliday, koji je kreator virtualne stvarnosti u kojoj se radnja filma dešava. Sam lik vrlo brzo umire, ostavljajući igrače sa obećanjem da ko pronađe uskršnje jaje na kraju igre nasleđuje njegovo imanje, uključujući i virtualni svet. Taj film izlazi tek krajem 2017. ali službene informacije o Wilderovom angažmanu ćemo sigurno saznati vrlo brzo.

Može li Steven Spielberg izvući Genea Wildera iz penzije?
Izvor: prolog.rs Može li Steven Spielberg izvući Genea Wildera iz penzije?
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...