Udruga američkih filmskih kritičara National Society of Film Critics svoj sud o najboljim filmovima godine uvijek donosi među posljednjima. Tako su i ove godine 45 članova diljem SAD-a svoj glas za najbolji film 2015. godine dali filmu Spotlight. Biografska drama redatelja Toma McCarthyja o tome kako je Boston Globe otkrio masivan skandal o zlostavljanju djeteta i zataškavanju toga slučaja unutar lokalne katoličke nadbiskupije dobila je i nagradu za najbolji scenarij.

Budući da se bliži dodjela najprestižnije filmske nagrade Oskara i filmovi Creed: Legenda je rođenda i 45 godina polako skupljaju svoje bodove, a američke kritičare su kod ovih filmova očarali glavni glumci te su dodijelili Michaelu B. Jordanu nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu, dok je istu nagradu u ženskoj kategoriji dobila glumica Charlotte Rampling.

 

National Society of Film Critics proglasili "Spotlight" najboljim filmom 2015.

 

Britanski glumac Mark Rylance će nizu priznanja za svoje glumačko umijeće u filmu Stevena SpielbergaMost špijuna dodati još jedno, jer i američki kritičari smatraju da je njegova sporedna uloga bila najbolja prošle godine, a ni Kristen Stewart ovo nije prva nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu Clouds of Sils Maria

 

Dvije nagrade osvojio je i film Carol koji je Toddu Haynesu donio još jedno priznanje za najboljeg redatelja, a Edu Lachmanu za koreografiju. 

S.V.

...

National Society of Film Critics proglasili


Izvor: mojtv.hr

National Society of Film Critics proglasili
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...