Foto: PR Photos 

Glasoviti austrijski redatelj istančanog stila, Michael Haneke (Smiješne igre, Bijela vrpca), u novoj godini započinje novi filmski projekt. U filmu pod nazivom Happy End glavnu ulogu će nositi poznata francuska glumica Isabelle Huppert

Sretan kraj s Michaelom Hanekeom i Isabellom Huppert Ova nova suradnja svjetski prepoznatih europskih filmskih umjetnika, Michaela Hanekea i Isabelle Huppert, polako prelazi u tradiciju.

Happy End će Hanekeu i Huppert biti već četvrta suradnja; prva je bila 2001. godine na glazbenoj drami Učiteljica glasovira, a brzo za tim slijedila je drama Le temps du loup 2003. godine. Nakon posvemašnjeg uspjeha koji je postigla drama Ljubav (film je među brojnim nagradama osvojio i Oscara u kategoriji stranih filmova 2012. godine) ne iznenađuje nastavak suradnje. 

Vodeću ulogu uz Isabelle Huppert preuzet će njezin francuski kolega Jean-Louis Trintignant. Jean-Louis Trintignant je također surađivao s redateljem na drami Ljubav i to u glavnoj ulozi. 

Sretan kraj s Michaelom Hanekeom i Isabellom Huppert

Radnja filma odvijat će se u Calaisu, gdje će i snimanje filma započeti početkom 2016. godine. O samoj radnji filma Happy End još se uvijek gotovo ništa ne zna, no francuski mediji su prenijeli kako će film dodirnuti temu imigracije koja će se nalaziti u pozadini glavne priče. 

Film bi se mogao naći na rasporedu festivala u Cannesu 2017. godine, s obzirom na to da je redatelj odustao od svog ranije najavljenog projekta Flashmob koji je otkazan još u lipnju ove godine. 

M.M.

...
Izvor: mojtv.hr Sretan kraj s Michaelom Hanekeom i Isabellom Huppert
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...