George Clayton Johnson strastveni pisac znanstvene fantastike preminuo je ovoga petka u Los Angelesu nakon dugotrajne borbe s karcinomom u 86. godini života. 

Preminuo George Clayton Johnson Tijekom svoga života bio je i žarki aktivist, boreći se za legalizaciju marihuane. Dugotrajnu karijeru izgradio je kao pisac i scenarist.

Obožavateljima Zvjezadnih staza bio je najpoznatiji kao scenarist epizode The Man Trap, prve epizodeZvjezdanih staza koja je emitirana 8. rujna 1966. godine. Drugim ljubiteljima znanstvene fantstike bit će poznat kao učestali scenarist kultne serije Zona sumraka, za koju je pripremio 8 cijenjenih epizoda. 

George Clayton Johnson u suradnji s Williamom F. Nolanom napisao je i distopijski roman Loganov bijeg koji je 1972. adaptiran za velika platna postavši kultni film SF žanra.

Njegova kratka priča Oceanovih 11 poslužila je kao izvorni materijal za istoimeni film Lewisa Milestonea iz 1960. s Frankom Sinatrom u glavnoj ulozi. Film je kasnije doživio i svoj reboot 2011. godine s Georgeom Clooneyjm i Bradom Pittom u glavnim ulogama, a 2004. i 2007. godine dobio je i dva nastavka. 

Tijekom svoje karijere okupio je vjerno sljedbeništvo gorljivih obožavatelja, koji će njegov doprinos stvaranju kultnih serija i filmova još dugo cijeniti.

M.M.

...

Preminuo George Clayton Johnson


Izvor: mojtv.hr

Preminuo George Clayton Johnson
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...