Clint Eastwood je najavio svoj novi redateljski pothvat, a ovog puta prihvatit će se stvarne priče o pilotu Chesleyju Sullenbergergu, zvanom Sully. Biografska drama naslova Sully nesumnjivo će biti protkana i napetim akcijskim trenutcima jer joj je u središtu nevjerojatni događaj o prisilnom sljetanju aviona. 

Novi Eastwoodov film u rujnu 2016. Sully je bio pilot 2009. godine na poznatom američkom letu 1549 koji je umalo završio kobno. Netom nakon polijetanja ptice su onesposobile avion i prisilile pilota na izvanredno slijetanje.  Na sreću putnika aviona iskusni Sully je sletio avionom u rijeku Hudson i spasio im živu glavu. Slike slijetanja prošle su cijelim svijetom, a Sully je trajno dobio titulu heroja.

Scenarij koji će Clint Eastwood režirati potpisuje Todd Komarnicki. Adaptacija je zasnovana na Sullenbergerovoj autobiografiji Highest Duty: My Search For What Really Matters. 

U glavnoj ulozi pilota Sullyja naći će se Tom Hanks, a uz njega glumačkoj postavi pridružili su se i Aaron Eckhart, Laura Linney, Holt McCallany, Wayne Bastrup, Jamey Sheridan te Jerry Ferrara. 

Najavljujući Eastwoodov film Warner Bros studio je o filmu rekao sljedeće:

"Radnja će pratiti i događaje iza Sullebergerova gotovo nemogućeg i hvaljenog slijetanja jumbo jeta na vodi, koje je uhvaćeno kamerom i gledano diljem svijeta. U zaleđu toga odvijala se još jedna drama koja ga je mogla koštati i ugleda i 'krila'."

Warner Bros je najavio da će se film naći u kinima iduću jesen, a datum premijere je postavljen u SAD-u za 9. rujna 2016. godine. 

M.M.

...
Izvor: mojtv.hr Novi Eastwoodov film u rujnu 2016.
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...