Islandsko-dansko-hrvatski film Vrapci redatelja Rúnara Rúnarssona, nastao u koprodukciji s hrvatskom MP filmskom produkcijom, osvojio je Kristalnu strijelu za najbolji film, nagradu za najboljeg glumca za ulogu Arija koju je ostvario Atli Óskar Fjalarsson, najbolju kameru koju potpisuje Sophia Olsson i posebnu Press nagradu na sedmom izdanju Festivala europskog filma Les Arcs koji se u francuskim Alpama održao od 12. do 19. prosinca.

Filmu koji je debitirao na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu ovo je ukupno deseta nagrada. Prvu je osvojio na festivalu u San Sebastianu, zatim i u Chicagu, Varšavi pa dvije u São Paulu (nagrada za najbolji film; nagrada za najbolji scenarij) i na kraju jednu u Solunu.

Film “Vrapci” osvojio četiri nagrade na Les Arcs festivalu

Vrapci govore o 16-godišnjem Ariju koji živi s majkom u Reykjaviku i koji je iznenada primoran otići k ocu Gunnaru na daleki Westfjords. Tamo se mora snalaziti u odnosima s ocem, a i u odnosima s prijateljima iz djetinjstva, koji su se bitno promijenili. Produkciju potpisuje Nimbus Film i Nimbus Island u koprodukciji s islandskim Pegasus Pictures i hrvatskom MP filmskom produkcijom, a jednu od uloga u filmu igra Rade Šerbedžija. Svoju hrvatsku premijeru film je imao na 13. izdanju Zagreb Film Festivala.  

Inače, i francuski film Bang Gang (A Modern Love Story) osvojio je četiri nagrade uključujući nagradu žirija. Manal Issa osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu koju je ostvarila u francuskom filmu Parisienne redateljice Danielle Arbid, a film Soba irskog redatelja Lennyja Abrahamsona osvojio je nagradu publike.  

...

Film “Vrapci” osvojio četiri nagrade na Les Arcs festivalu


Izvor: mojtv.hr

Film “Vrapci” osvojio četiri nagrade na Les Arcs festivalu
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...