Kako se sve više bližimo početku produkcije filma Alien: Covenant, najnovijeg uradka Ridleya Scotta kojim se vraća u svijet Xenomorfa, sve više se priča o tome kako će nastavak filma Prometej predstaviti mnogobrojne nove likove. Ne znamo za ostale, ali znamo tko će biti u glavnoj ulozi: Katherine Waterston.

35-godišnja glumica je prošle godine glumila sa Joaquinom Phoenixom u filmu Skrivena mana, a Deadline prenosi kako će u Scottovoj nadolazećoj znanstveno-fantastičnoj avanturi upravo ona preuzeti glavnu ulogu. Iako su detalji oskudni, znamo da se njen lik zove Daniels.

"Alien: Covenant" našao glavnu glumicu

Scottova priča koja se također zbiva van ovog svijeta, Marsovac, trenutno se nalazi u utrci za sve ovogodišnje nagrade, a tijekom predstavljanja Marsovca Scott je tu i tamo otkrivao neke sitnice oko Aliena, otkrivši tako i da bi film sa snimanjem trebao početi u prvoj polovici 2016. godine.

Za sada ne znamo puno o radnji filma. Navodno bi trebala pratiti posadu svemirskog broda imena Covenant na putu prema udaljenom planetu. Kada naiđu na neoznačeni planet vjeruju kako su našli raj u svemiru no brzo shvate koliko su bili u krivu. Jedini stanovnik mračnog i opasnog svijet je David (Michael Fassbender), android koji je odletio sa dr. Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) na kraju Prometeja.

Covenant bi trebao biti prvi film trilogije koja će popuniti rupe u događajima između Prometeja i Scottovog klasičnog znanstveno-fantastičnog horora Alien iz 1979. Što se točno u tom periodu dogodilo otkrit ćemo tek nakon 6. listopada 2017. kada Covenant stiže u kina.

M.M.K.

...
Izvor: mojtv.hr
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...