Foto: PR Photos

Chadwick Boseman kojega ćemo u svibnju gledati kao crnu panteru u Disneyevoj ekranizaciji Marvelovog stripa Captain America: Civil War, dobio je ulogu u filmu Marshall, donosi Deadline. Boseman će u ovom biografskom trileru utjeloviti jednog od najpoznatijih američkih sudaca Vrhovnog suda pravde Thurgooda Marshalla, koji je ujedno bio prvi afroamerički sudac te važne institucije. 

Radnja filma fokusirat će se na sam početak Marshallovog rada - na slučaj koji je obilježio njegovu daljnju karijeru. Naime, Marsall je mnogo prije nego je došao na Vrhovni sud, kao mladi odvjetnik poslan u konzervativni Connecticut da brani afroameričkog šofera kojega je njegov bogati poslodavac optužio za seksualni napad i pokušaj ubojstva. 

 

Chadwick Boseman u ulozi borca za građanska prava Thurgooda Marshalla

 

Rješavanje toga slučaja potaknulo ga je da krene u borbu protiv ukorijenjenog režima rasne segregacije. Thurgood Marshall bio je taj koji se, svojim neumornim i temeljitim radom u sudnicama, borio za iskorijenjivanje nasljeđa ropstva, donošenje mjera zaštite za žene, djecu, zatvorenike i beskućnike.Čak i američki tisak može Marshallu zahvaliti na širenju slobode tiska tijekom 20. stoljeća.

 

Film će prema scenariju sudskog odvjetnika Michaela Koskoffa i njegovog sina Jacoba Koskoffa režirati Reginald Hudlin, pod pokroviteljstvom kuće Super Hero Films na čelu s producenticom Nemoguće misijePaulom Wagner.

S.V.

...
Izvor: mojtv.hr Chadwick Boseman u ulozi borca za građanska prava Thurgooda Marshalla
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...