Oscarom nagrađena američka redateljica Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, Narednik James) priprema dramu za HBO - The Recruiters, donosi The Hollywood Reporter

Kathryn Bigelow i američki reper pripremaju dramu o džihadistima Dok čekamo na njezin novi film, ova filmašica svjetskog glasa prihvatila se još jedne bolne suvremene teme, džihadista i njihovog regrutiranja. Redateljica za HBO priprema pilot epizodu u suradnji s američkim reperom umjetničkog imena K’naan Warsame, koji će zaviriti duboko u svijet ekstremizma na američkom tlu. 

Serija bi trebala odškrinuti zavjesu iza koje se krije teško dostupan svijet regrutiranja džihadista. Radnja serije The Recruiters odvijat će se u američkoj saveznoj državi Minnesoti koja drži najveći broj džihadističkih regrutacija mladih na tlu SAD-a. 

Ukoliko serija dobije zeleno svjetlo, K’naan Warsame bi trebao preuzeti vodstvo pa će u tom slučaju biti zadužen za scenarij, produkciju, ali i režiranje potencijalnog serijala. 

Bigelow, kao i reper Warsame, poznata je po tome da se ne ustručava raspakirati teške i kontrovezne teme modernog svijeta, a regrutacija mladih za džihadiste je sigurno izvanredan primjer toga. 

Redateljica Kathryn Bigelow trenutačno je u produkciji svoga novog filma sa scenaristom Markom Boalom. Još neimenovani film prati događaje u Afganistanu oko američkog vojnika Bowea Bergdahla, kojeg zarobe talibani nakon što iziđe iz svoje baze. 

M.M.

...
Izvor: mojtv.hr Kathryn Bigelow i američki reper pripremaju dramu o džihadistima
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...