Gledaoci koji će kupiti kartu za limitiranu verziju filma Quentina Tarantina The Hateful Eight koji u bioskope stiže u januaru 2016. godine, neće profitirati samo gledanjem filma u Ultra Panavision projekciji 70 mm filmske trake, koja će se razlikovati od digitalne multiplex verzije koja će svoju premijeru imati dve nedelje kasnije. Gledaoci će osim drugačije projekcije gledati i dužu verziju filma.

„Limitirana verzija filma sadržaće uvertiru i imaće prekid, a trajaće tri sata i dva minuta“, rekao je Tarantino za Variety. „Multiplex verzija je otprilike šest minuta kraća, ako ne računamo prekid, koji traje oko dvanaest minuta.“

Reditelj koji je dvaput osvojio Oskara nije naredio da se film skrati da multiplex verziju. Njemu se više svidela ideja da limitirana verzija ponudi nešto posebno. Zbog toga je fino podesio određene scene tako da bolje pristaju posebnom gledateljskom iskustvu limitirane verzije. „70 je 70. Platili ste za to“, dodao je Tarantino.

Budući da se na Panavision Ultra formatu, filmu koji je bio izuzetno popularan krajem 50-ih i početkom 60-ih godina prošloga veka, danas jako retko snima i da je za njegovu projekciju potrebno prilagođavanje projektora u bioskopu, Tanratino želi da na ovaj način u 100 odabranih bioskopskih dvorana donese ekskluzivni doživljaj svoga filma.

Quentin Tarantino snimio dve verzije filma 'The Hateful Eight'

Quentin Tarantino snimio dve verzije filma 'The Hateful Eight'


Izvor: prolog.rs

Quentin Tarantino snimio dve verzije filma 'The Hateful Eight'
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...