Da filmska industrija često nije med i mlijeko, te da je i dan danas podložna mnogim neravnopravnostima i predrasudama često je teško povjerovati. I dok se hollywoodski čelnici sastaju u tajnosti kako bi stali na kraj neravnopravnosti spolova, Marvel je čini se već jedan korak ispred, te je prvo počeo mesti ispred svojega praga

Kako donosi Hollywood Reporter, studio je odlučio angažirati Stephany Folsom da napiše scenarij za film Thor: Ragnarok. Ova je odluka pomalo iznenadila jer je Folsom tek treća žena scenaristica koja se pridružila ekipi Marvelove franšize. Do sada su tu čast tek nedavno dobile Nicole Perlman i Meg LeFauve.  

"Thor: Ragnarok" dobio svoju scenaristicu

Perlman je prošle godine surađivala s Jamesom Gunnom na scenariju za film Čuvari galaksije. Gunn koji je ujedno bio i redatelj filma, kasnije je umanjivao njezin doprinos, te je odlučeno da će scenarij za film Captain Marvel, Perlman raditi s autoricom ovogodišnjih animiranih hitova Izvrnuto obrnutoiDobri dinosaur Meg LeFauve.

Osim što će scenarij za Thora 3 pisati Folsom, ovaj će Marvelov projekt imati posve drugačiju ekipu iza kamera nego do sada, jer je za redatelja u listopadu izabran Taika Waititi koji je time postao prvi Marvelov redatelj koji nije bijelac.  

S.V.

...Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...