Za razliku od nagrada koje je dodjelio National Board Of Review, a kojima su dominirali filmovi Pobješnjeli Max: Divlja cesta, Marsovac i Mrska osmorka (Hateful Eight), Krug njujorških filmskih kritičara smatra da su nagrade zaslužili skroz drugi filmovi.

 

Tako je najboljim filmom u 2015. godini proglašen film Carol, lezbijska romansa Todda Haynesa smještena u pedesete godine prošlog stoljeća. Film u kojem glavne uloge igraju Cate Blanchett i Rooney Mara, donio je Haynesu i nagradu za najboljeg redatelja. Nagrade za najbolji scenarij i najbolju kameru također je osvojio ovaj film, pa je tako s četiri osvojene nagrade dominirao ovom dodjelom.

 

"Carol" najbolji film prema mišljenju njujorških filmskih kritičara

 

Nagrada za najboljeg glumca dodijeljena je Michaelu Keatonu za ulogu u drami Spotlight, dok je istu nagradu, ali u ženskoj kategoriji, osvojila Saoirse Ronan za ulogu u filmu Brooklyn.

 

Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Mark Rylance za ostvarenje u filmu Most špijuna, dok je  Kristen Stewart proslašena najboljom sporednom glumicom u filmu Oblaci nad Sils Marijom.

 

Najbolji animirani film je Izvrnuto obrnuto, a najbolji dokumentarni film francuska drama Timbuktu.  

S.V.

...Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...