Tom Holkenborg, poznatiji pod svojim muzičkim pseudonimom Junkie XL, ove godine je bio deo mnogih uspešnih filmskih produkcija. Kao kompozitor i muzičar stvarao je muzičku podlogu za mnoge holivudske filmove, a čini se kako njegova karijera u svetu blockbustera kreće uzlaznom putanjom.

U maju ove godine osvojio je publiku svojim izvrsnim soundtrackom koji je napravio za veliki blockbuster Pobesneli Max: Autoput straha.

Svoju dugogodišnju karijeru u svetu filmske muzike proveo je kao saradnik na filmskim projektima poznatijeg kolege Hansa Zimmera, među ostalim i na filmu Vitez Tame: Povratak redztelja Christophera Nolana. Saradnja Zimmera i Toma Holkenborga nastaviće se na filmu Batman protiv Supermana koga ćemo gledati iduće godine.

Junkie XL zaslužan je i za soundtrack još jednog ovogodišnjeg hita - "Black Mass" (Crna misa). Sledeći nesumnjivi blockbuster na kojem će Junkie XL komponovati muzičku podlogu je već sada miljenik publike "Deadpool".

Ukoliko ste, kao i veliki deo publike, bili oduševljeni muzikom u filmovima "Pobesneli Max" i "Crna misa", potražite soundtrack za Noćnu poteru a uskoro vas očekuju i Kill Your Friends te Point Break za koje je Junkie XL takođe stvarao muziku.

Junkie XL radi muziku za 'Deadpool'

Junkie XL radi muziku za 'Deadpool'


Izvor: prolog.rs

Junkie XL radi muziku za 'Deadpool'
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...