Sezona filmskih nagrada službeno je otvorena dodjelom nagrada The National Board of Review za najbolja filmska ostvarenja 2015. godine. Na svakoj dodjeli uvijek se najviše očekuje pobjednik iz kategorije za najbolji film, a ovu prestižnu filmsku nagradu je dobio adrenalinski film Georgea Millera Pobješnjeli Max: Divlja cesta koji je proglašen najboljim od najboljih.

 

Marsovac, SF drama redatelja Ridleyja Scotta pobjedio je u čak tri kategorije: za najboljeg redatelja, najbolju glavnu mušku ulogu koja je pripala Mattu Damonu i za najbolji adaptirani scenarij, dok je The Hateful Eight donio Quentinu Tarantinu nagradu za najbolji originalni scenarij, a glumica Jennifer Jason Leigh je dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu.

 

National Board Of Review proglasio "Pobješnjelog Maxa" najboljim filmom 2015. godine

 

Brie Larson imenovana je najboljom glumicom za ulogu u filmu Room, dok je nagradu za mušku sporednu ulogu dobio Sylvester Stallone u filmu Creed.

 

Najbolji animirani film je Izvrnuto obrnuto, najbolji dokumentarac Amy, a najboljim stranim filmom proglašen je mađarski triler Son of Saul (Sail Fia).

 

Ove godine nisu toliko iznenadili dobitnici nagrada The National Board of Review, koliko je začudilo da se neki filmovi, koji su od početka snimanja bili jako hvaljeni od strane kritičara, nisu našli čak ni među 10 najboljih. Tako među najboljima nema filmova Carol i Brooklyn, kao ni Gonzalezovog filma The Revenant s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi.

 

National Board Of Review proglasio "Pobješnjelog Maxa" najboljim filmom 2015. godine

 

Sljedeća dodjela nagrada je ona Udruženja njujorških filmskih kritičara pa ćemo vidjeti za koje će se filmove oni odlučiti, a do tada pogledajte listu prvih ovogodišnjih pobjednika.

 

Najbolji film:Pobješnjeli Max: Divlja cesta

Najbolji redatelj:Ridley Scott – Marsovac

Najbolji glumac:Matt Damon – Marsovac

Najbolja glumica:Brie Larson – Room

Najbolja sporedna muška uloga:Sylvester Stallone – Creed

Najbolja sporedna ženska uloga:Jennifer Jason Leigh – The Hateful Eight

Najbolji originalni scenarij:Quentin Tarantino – The Hateful Eight

Najbolji adaptirani scenarij:Drew Goddard – Marsovac

Najbolji animirani film:Izvrnuto obrnuto

Najbolji strani film:Son of Saul

Najbolji dokumentarni film: Amy

 

Najboljih 10 filmova 2015. godine:

 

Pobješnjeli Max: Divlja cesta

Creed

The Hateful Eight

Izvrnuto obrnuto

Spotlight

Marsovac

Room

S.V.

...
Izvor: mojtv.hr National Board Of Review proglasio
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...