Svjetski mediji prenijeli su uznemirujuću vijest o promotivnim odlukama vezanim uz posljednji dio franšize Igra gladi: Šojka rugalica 2.dio. 

Dok ostatak svijeta uživa u liku Katniss Everdeen na promotivnim posterima za film diljem svojih gradova, pojavila se jedna iznimka. Naime, u nekoliko gradova Izraela glavni lik filma i junakinja koja vodi društvenu revoluciju kroz čitavu franšizu "Igara gladi", Jennifer Lawrence, odstranjena je s filmskih plakata. Među gradovima u kojima Katniss nije javno prikazana na posterima su Bnei Brak i Jeruzalem. 

Promotivna kompanija je odlučila jednostavno promovirati film bez dobitnica Oscara i protagonistice filma. Ironično, na plakatima je ostala samo slika ptice Šojke, poznatije kao simbol Katnissine borbe iz filmova. Takvu odluku su donijeli zbog negativne reakcije konzervativne sredine na ženski lik na istaknutom mjestu. 

Jennifer Lawrence nestala s plakata

 Za portal Ynet medijska tvrtka koja vodi promociju za film u Izraelu je izjavila:

"Zbog neslužbenih pritisaka bili smo prisiljeni biti oprezniji." Nastavljaju dalje: "Saznali smo kako su posteri s ženskim likovima u Jeruzalemu često otrgnuti, dok su u gradu Bnei Brak takvi posteri zabranjeni."

Igre Gladi: Šojka rugalica 2.dio svoju je svjetsku premijeru imala ovog vikenda, a iako su projicirane brojke zarade na kino blagajnama bile više, film je ipak zaradio 43 milijuna dolara na svjetskom box officeu. 

Završni dio trilogije "Igre gladi" trenutačno možete gledati i u domaćim kinima, a premijera u hrvatskim kinima bila je 19. studenog. 

M.M.

...

Jennifer Lawrence nestala s plakata


Izvor: mojtv.hr

Jennifer Lawrence nestala s plakata
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...