Foto: PR Photos 

 20th Century Fox dao je zeleno svjetlo i objavio ime redatelja za remake Ubojstva u Orient Expressu. Uspješni kazalištarac, glumac i redatelj Kenneth Branagh ponovno će na velika platna donijeti Ubojstvo na Orient Expressu

"Ubojstvo u Orient Expressu" dobilo zeleno svjetlo Jedan od omiljenih krimi romana najpoznatije spisateljice žanra Agathe Christie pojavio se na velikim, ali i malim ekranima, nekoliko puta.

Prvog puta omiljeni roman ugledao je filmska platna u istoimenom filmu iz 1974. godine gdje se u ulozi Poirota našao Albert Finney. Film je bio nominiran za šest Oscara, uključujući i nominacije za glavnog glumca i najbolji adaptirani scenarij, a osvojio je Oscara za sporednu ulogu kojeg je odnijela Ingrid Bergman.

Roman je ovjekovječan i u dugogodišnjem serijalu Poirot s Davidom Suchetom u glavnoj ulozi.

Kenneth Branagh (Pepeljuga, Thor)režirat će novu verziju filma, a pritom će preuzeti i glavnu ulogu i glumiti belgijskog detektiva Herculea Poirota. Uz Ridleyja Scotta, Simona Kinberga i Marka Gordona Branagh će i producirati remake. Scenarij će adaptirati Michael Green (Green Lantern, Kraljevi).

Za svoj dosadašnji rad Kenneth Branagh je nagrađen više puta i kao glumac i kao redatelj. Svoju prvu BAFTA-u je dobio za adaptaciju Henrika V 1989. godine, a na malim ekranima se istakao u ulozi naslovnog detektiva britanske serije Wallander. 

M.M.

...Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...