Mislili ste da je tajnovitost oko najvećih hollywoodskih blockbustera pretjerana? Oni nisu ni blizu onoga što rade John Malkovich i Robert Rodriguez. Dvojac se udružio kako bi napravili film koji nitko neće vidjeti 100 godina. Doslovno.

Ne, ovo nije šala. Napravili su film naziva 100 godina i smjestili ga u poseban vremenski sef koji će se otvoriti tek 18. studenog 2115. godine. Sigurno se pitate zašto. Vrlo je jednostavno - radi se o promociji konjaka Louis XIII, ultra luksuznog pića starog sto godina. Boce koje se trenutno nalaze na policama napravljene su 1915. pa su odlučili da to treba označiti posebnim umjetničkim djelom.

Film koji nikada nećete vidjeti

"Louis XIII je pravi dokaz izvrsnosti vremena pa smo mislili kako bi trebali stvoriti proaktivno umjetničko djelo koje istražuje dinamičan odnos prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.", rekao je Ludovic du Plessis, direktor tvrtke Louis XIII.

Obratili su se Malkovichu, kojeg du Plessis naziva "najboljim glumcem svoje generacije", da smisli ideju. O kojoj se točno ideji radi nisu otkrili. Sve je to dio tajnovitosti i iluzije. Jedino znamo da je smješteno u sadašnjost i da je "nabijeno emocijama", kako je to objasnio Rodriguez.

Objavili su i nekoliko teasera koji otkrivaju različite verzije budućnosti: "Postojalo je nekoliko opcija kako bi budućnost mogla izgledati.", rekao je Malkovich i objasnio: "Budućnost nevjerojatne visoke tehnologije, post-Černobilska budućnost i retro budućnost kakvu su zamišljali 1940-ih i 1050-ih." No ti teaseri ne otkrivaju baš ništa o filmu nego samo predviđaju kako bi mogla izgledati budućnost kada film napokon bude dostupan.

M.M.K.

...

Film koji nikada nećete vidjeti


Izvor: mojtv.hr

Film koji nikada nećete vidjeti
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...