Ideja o biografskom filmu o pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju nastala je još 2010. godine, kada je najavljen film u kojem je pjevača grupe Queen trebao utjeloviti Sacha Baron Cohen. U međuvremenu Cohen je ispao iz igre negdje u ljeto 2013. godine, a projekt je od tada u stagnaciji. 

No, čini se kako su se stvari ponovno pokrenule jer su kako donosi Deadline, iz producentskog studija GK Films, objavili da je film dobio novog scenarista. Anthony McCarten koji je za scenarij za dramu Teorija svega nominiran za Oskara, pokušat će ponovno oživjeti ovaj film, te su suradnji s članovima grupe Queen čim vjerodostojnije prikazati jedinstvenog Mercuryja. 

 

Biografski film o Freddieju Mercuryju dobio novog scenarista

 

Budući da članovi grupe Queen, koji će pod pokroviteljstvom Sony Picturesa producirati film, nisu bili zadovoljni s izborom Sashe Barona Cohena za glavnu ulogu, počelo se pisati da će ta uloga pripasti glumcu Benu Winshawu, no budući da ništa nije službeno potpisano, pitanje je vrijedi li taj dogovor još uvijek. 

 

Brian May čuveni gitarist grupe Queen, u prosincu 2013. godine je za časopis Rolling Stone progovorio o njihovoj odluci da Cohen napusti projekt. Rekao je da su uzevši u obzir Cohenov dotadašnji rad zaključili da su to izvanredne izvedbe, ali da su sve njegove uloge takve da prezentira i ističe sebe, te su se bojali da bi i u ovome slučaju njegova izvedba bila previše Sasha Baron Cohen, a premalo Freddie Mercury.

S.V.

 

 

...
Izvor: mojtv.hr Biografski film o Freddieju Mercuryju dobio novog scenarista
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...