Magija, čudovišta, bogovi i ludilo vladaju palačama i piramidama doline rijeke Nil u akcijsko-avanturističkom filmu Gods of Egypt inspiriranom klasičnom egipatskom mitologijom.

Gerard Butler glumi Seta, boga tame koji je preuzeo Egipat i porobio egipatski narod. Set je na prijestolje došao nakon brutalne borbe protiv drugog boga - Horusa (Nikolaj Coster-Waldau), kojeg je porazio. Mladi smrtnik Bek (Brenton Thwaites) jedini je dovoljno hrabar i dovoljno lud da krene na opasan pohod oslobođenja Egipta i spašavanja čovječanstva.

Gerard Butler je nemilosrdni bog tame

Uz pomoć prekrasne Zaye (Courtney Eaton) i Hathor (Elodie Yung), boginje ljubavi, Bek se nada kako će njegov pokušaj da Horusu vrati barem jedno oko pomoći u borbi protiv Seta. Službeni sinopsis filma kaže:

"Bek, hrabar i drzak smrtnik, potraži pomoć moćnog boga Horusa u borbi protiv zlog vladara. I dok ih njihova nevjerojatna borba protiv Seta i njegovih pomoćnika vodi u zagrobni život i preko nebesa, i bog i smrtnik moraju proći razna iskušenja i dokazati svoju hrabrost i spremnost na žrtvu u spektakularnom sukobu."

Gerard Butler je nemilosrdni bog tame

U filmu također glume i Chadwick Boseman, Rufus Sewell i Geoffrey Rush kao bog sunca Ra. Scenarij potpisuju Matt Sazama i Burk Sharpless, a film će režirati Alex Proyas. Proyas je za priču rekao da je više fantastika nego povijest, ali da je "autentična egipatskom mitu".

Doduše, već sada postoje mnogobrojni komentari koji se tiču upravo te "autentičnosti", kao što je to bio slučaj i sa filmom Egzodus: Bogovi i kraljevi Ridleya Scotta. Iako je teško sa stopostotnom sigurnošću reći kako su izgledali drevni Egipćani, ono što jest sigurno je da sigurno nisu izgledali kao Europljani, bijele puti i plavih kovrči. Tako da se očekuje dosta kontroverzi prije nego film uopće stigne u kina 26. veljače 2016. godine.

M.M.K.

...

Gerard Butler je nemilosrdni bog tame


Izvor: mojtv.hr

Gerard Butler je nemilosrdni bog tame
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...