Knjiga J.K. Rowling, točnije priručnik za Hogwarts, Čudesne zvijeri i gdje ih naći(Fantastic Beasts And Where To Find Them) osmišljena je u obliku enciklopedije u kojoj su pobrojane sve zvijeri čarobnjačkog svijeta kojeg smo upoznali preko Harry Pottera. Zbog navedene koncepcije knjige mnogima je bilo teško zamisliti kako bi filmska adaptacija trebala izgledati. 

Pogledajte kako će izgledati film "Čudesne zvijeri i gdje ih naći"

 No, u sposobnim rukama autorice J.K. Rowling konkretna piča se polako iskristalizirala. O adaptaciji smo do sada znali samo da je radnja smještena u 1920-te, u New York i da Eddie Redmayne glumi Newta Scamandera, autora priručnika po kojem je film dobio ime.

Uz nekoliko fotografija koje oslikavaju film, objavljen je i kratki sinopis filma koji zvuči magično uzbudljivo. Newt Scamander sa svojim starim kovčegom dolazi u New York, gdje upoznaje čitav niz magičnih i nemagičnih likova. Čarobnjaci u SAD-u žive potpuno skriveni od pogleda običnih ljudi, štoviše postoje i lovci na čarobnjake.

Ne samo da je Newt Scamander u potrazi za novim magičnim bićima, već i njegov kovčeg skriva čitavu paletu "pospremljenih" magičnih i ugroženih zvijeri. Naizgled obični kovčeg je naime veći iznutra nego izvana, a unutar njega se kriju običnim ljudima nepoznata bića. Newt upada u nevolju kada ta bića pobjegnu iz kovčega. 

Pogledajte kako će izgledati film "Čudesne zvijeri i gdje ih naći"

U New Yorku Newt Scamander upoznaje Porpentinu ili skraćeno Tinu, koju glumi Katherine Waterston, njezinu sestru  Queenie (Alison Sudol) i prvi bezjački glavni lik u Potterovom svijetu, Jacoba Kowalskog (Dan Fogler) koji se upoznaje s magičnim svijetom kada upozna Newta.

Priču će zakoplicirati Mary Lou (Samantha Morton), uskogrudna čelnica grupe koja progoni vještice i čarobnjake. Njezinog sina Credencea glumit će Ezra Miller, dok će Gravesa, desnu ruku predsjednika američkih čarobnjaka, glumiti Colin Farrell.

Pogledajte kako će izgledati film "Čudesne zvijeri i gdje ih naći"

Ostatak glumačke ekipe uključuje Jona Voighta, Gemmu Chan, Rona Perlmana i Carmen Ejogo. Scenarij koji je pripremila sama autorica J.K. Rowling režirat će David Yates. Prvi dio Čudesnih zvijeri u kinima očekujemo 18. studenog 2016. godine.

M.M.

...
Izvor: mojtv.hr Pogledajte kako će izgledati film
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...