Foto: PR Photos

 Richard Linklater konačno je ostvario jedan od svojih velikih snova kada je ranije ove godine dovršio snimanje "duhovnog" nastavka kultnog filma Munjeni i zbunjeni. Film će pod naslovom Everybody Wants Some, koji je preuzet iz naslova poznate pjesme grupe Van Halen, izaći u kinima 16. travnja 2016. godine. 

Cate Blanchett u glavnoj uozi novog filma Richarda Linklatera Nažalost, The Rosie Project, film kojemu su se svi nadali i koji je slavnog redatelja trebao spojiti s još slavnijom holivudskom miljenicom Jennifer Lawrence, u potpunosti je propao. Linklater je odustao od ove adaptacije nakon što studio nije uspio postići dogovor s glumicom. 

No, nema razloga za brigu jer ovaj nagrađivani redatelj na umu ima dovoljan broj projekata, a čini se kako će idući film Linklatera ipak biti filmska adaptacija, iako drugog naslova, a riječ je o prilagodbi u SAD-u popularnog romana "Where’d You Go, Bernadette?"

Naslovnu ulogu filma preuzet će dvaput Oscarom nagrađena glumica Cate Blanchett (Jasmine French, Avijatičar).

Blanchett će igrati ulogu Bernadette, brižne majke i genijalne arhitektice koja pati od agorafobije. Roman prati potragu za Bernadette, koja netragom nestaje, iz perspektive njezine kćerke. Tinejđerka Bee je glavni narator knjige, koja kroz prikupljenu majčinu korespodenciju i dokumente pokušava otkriti gdje joj je majka.

Scenarij za film su adaptirali Scott Neustadter i Michael H. Weber, pisci koji stoje iza scenarija Krive su zvijezde.

Kada će započeti snimanje još nije poznato, no već iz sinopsisa čini se da će projekt biti pun pogodak za Linklatera i Cate Blachett. 

M.M.

...
Izvor: mojtv.hr Cate Blanchett u glavnoj uozi novog filma Richarda Linklatera
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...