The Zookeepers's Wife, film o kome se dugo priča i od koga se puno očekuje kreće sa snimanjem. Iako je film najavljen pre više od dve godine i odmah je odlučeno da će glavnu žensku ulogu igrati zvezda filma Zero Dark Thirty Jessica Chastain, sve do sada nije bilo poznato ko će u filmu biti njen suprug.

Sada se sve zna. Kako donosi The Wrap, Focus Features je dobio prava na film, a uz Jessicu u filmu će glumiti Daniel Brühl i Johan Heldenbergh. Brühl koji će igrati dr. Jana Żabińskog poznat je po filmovima Žena u zlatu, Najtraženiji čovek i Tajne petog staleža.

Film će opisati istinitu priču Antonine Żabińske i njenog supruga dr. Jana Żabińskog, direktora zoološkog vrta u Varšavi, koji su hrabro i domišljato, koristeći prostor zoološkog vrta, pomogli oko trista Jevreja da pobegnu od nacista iz varšavskog geta, nakon što je Nemačka okupirala Poljsku 1939. godine.

Film će režirati Niki Caro po scenariju Angele Workman koja ga je napravila po istoimenom romanu Diane Ackerman. Roman je obajvljen 2007. godine, a stekao je veliku popularnost jer je baziran na istinitim događajima iz dnevnika Antonine Żabińske.

Film se u bioskopima očekuje 2016. godine.

Daniel Brühl i Jessica Chastain u filmu ‘The Zookeeper’s Wife’
Izvor: prolog.rs Daniel Brühl i Jessica Chastain u filmu ‘The Zookeeper’s Wife’
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...