Američki glumac Gunnar Hanesen preminuo je u subotu u svome domu nakon dugotrajne bitke s bolešću.

Glumac je bolovao od raka gušterače, a svoj je život okončao u 68. godini života u Mainu u SAD-u gdje se rođeni Islanđanin preselio kao 5-godišnji dječak.

Gunnar Hansen preminuo u 68 godini života Gunnar Hansen je napoznatiji po svojoj ikoničnoj ulozi Leatherfacea iz kultnog filma strave Teksaški masakr motornom pilom, a za sobom je ostavio mnoštvo obožavatelja i zaluđenih sljedbenika njegovog rada. Žanr filma strave ostao je bez još jedne kultne figure.

Godine 2013. Gunnar Hansen je napisao i knjigu Chain Saw Confidential u kojoj opisuje detalje rada iza kamera na "Teksaškom masakru motornom pilom", jednom od najpoznatijih horor filmova u povijesti filmske umjetnosti. U njoj je otkrio kako je jedna od inspiracija filma bila i izvorna bajka o Ivici i Marici.

Osim toga Hansen je bio i strastveni prirodoslovac, a iz njegovog rada i proputovanja proizašla je knjiga Islands at the Edge of Time. Hansen je knjigu izdao 1993. godine i u njoj opisuje otoke koji se prostiru duž američke obale od Teksasa do Sjeverne Caroline.

M.M.

...
Izvor: mojtv.hr Gunnar Hansen preminuo u 68 godini života
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...