Komičar Robin Williams imao je zdravstvenih problema zbog kojih bi preminuo za tri godine da nije sam okončao svoj život, rekla je njegova udovica Susan Williams.

U prvom intervjuuu nakon samoubistva glumca u augustu, Susan je rekla da se njen muž "raspadao pred njenim očima" nedeljama pre smrti.

"Živeli smo noćnu moru", kazala je za ABC-jev show "Good Morning America".
Williamsu je dijagnostifikovana Parkinsonova bolest i imao je znake demencije s Levi telima. Ovo stanje uzrokuju depoi abnormalnih proteina zvanih Levi tela koji se nalaze unutar moždanih ćelija, što ometa normalan rad mozga.

Imao je problema s pamćenjem, procenom, pokretima, koncetracijom i vidom.

"Mogao je da živi još možda tri godine s tom dijagnozom i to bi bile teške godine. Verovatno bi ih proveo zatvoren u bolnici", kazala je Susan.

Istakla je kako je Robin bio potpuno trezan i čist u trenutku samoubistva, ali se borio s depresijom i anksioznosti. Telo mu se znalo ukočiti, osećao se slabo i gubio je sposobnost govora.

"U jednom trenu je potpuno lucidan, a u narednih pet minuta govori nešto sasvim nepovezano. Bio je najhrabriji čovek kojeg sam znala, ali više nije mogao, bio je potpuno slomljen", prisetila se.

Kazala je kako ga ne krivi za samoubistvo jer je to bio njegov način vraćanja kontrole nad svojim životom.

"Bilo je tu mnogo razloga. Mnogo sam razmišljala o tome, kao i o čemu je on razmišljao kada je to učinio. Ne krivim ga", kazala je.

Najpoznatiji američki komičar i glumac izvršio je samoubistvo u 63. godini.

Supruga Robina Williamsa Živeli smo noćnu moru, ne krivim ga što se ubio
Izvor: prolog.rs Supruga Robina Williamsa Živeli smo noćnu moru, ne krivim ga što se ubio
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...