Foto: PR Photos 

 Prije nego što smo uspjeli vidjeti adaptacije Sandmana ili Američkih bogova, na obzoru se javlja još jedna adaptacija djela pisca Neila Gaimana. Ovog puta djelo je bilo namjenjeno najmlađoj čitalačkoj publici, a riječ je o šarenoj knjižici "Fortunately, the Milk" koja je napisana za djecu. 

Ipak, takvo nešto filmaše neće spiječiti u pokušaju adaptacije. Štoviše, upravo su se adaptacije ove priče prihvatili filmaši koje najlakše vidimo na čelu ovakvoga projekta - redatelj Edgar Wright i glumac Johnny Depp

Johnny Depp i Edgar Wright surađuju na Gaimanovoj adaptaciji

Dok će Johnny Depp producirati projekt istovremeno planira zauzeti i glavnu ulogu filma, za pripremu scenarija obvezao se Bret Mackenzie, pisac poznat po glazbenoj komediji Flight of the Conchords

U središtu priče je otac koji krene u dućan kupiti mlijeko, a vrati se kući s magičnim i fascinantnim pričama o izvanzemaljcima, putovanju kroz vrijeme i gusarima. 

Izvorna knjiga izadana je 2014. godine, a prepuna je izvanrednih ilustracija Chrisa Riddella čiji joj izražaj dodaje posebnu dimenziju. Trailer za knjigu prošle godine je predstavio Neil Gaiman i možete ga vidjeti niže. 

Ideja, o kojoj još uvijek pregovaraju s Foxom, uključivala bi kombinaciju igranog filma i animacije, a nadajmo se kako će dio vizualnog dojma knjige biti i ukomponiran u ekranizaciji. 

M.M.

...

Johnny Depp i Edgar Wright surađuju na Gaimanovoj adaptaciji


Izvor: mojtv.hr

Johnny Depp i Edgar Wright surađuju na Gaimanovoj adaptaciji
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...