Novi film Ridleya Scotta Marsovac (The Martian) se u kinima prikazuje desetak dana, a kako dosad nije imao nekog jačeg protivnika i dalje se nalazi na prvom mjestu prema zaradi. S druge strane, Pan putovanje u Nigdjezemsku (Pan) koji je startao u četvrtak u kinima diljem svijeta nije ostvario očekivanu početnu zaradu.

Marsovac u kojem glume vrlo zvučna imena (Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Chiwetel Ejiofor) je u navedenom periodu zaradio 227 milijuna dolara diljem svijeta (budžet 108 milijuna) čime su u studiju Universal zadovoljni. Još jedan njihov film je na putu prema velikom uspjehu: Steve Jobs (Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels) je počeo s limitiranim prikazivanjem, a prve brojke govore da je riječ o potencijalno velikom hitu.

"Marsovac" i dalje broj 1, jako loš start za "Pan"

Warner Bros.-ova fantastika Pan putovanje u Nigdjezemsku se isto može pohvaliti zvjezdanom glumačkom ekipom (Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Amanda Seyfried, Rooney Mara), ali to očito nije bilo dovoljno jer je startao sa samo 40 milijuna dolara zarade diljem svijeta od čega je samo 15 u SAD-u (budžet 150 milijuna). Film je u kina trebao stići na ljeto kad se pretpostavlja da bi ostvario bolju zaradu, ali zbog snimanja dodatnih scena je stigao tek prije koji dan. Predviđa mu se neuspjeh sličan filmovima Jupiter u usponu,Sutrozemlja: Novi svije i Fantastična četvorka.

Marsovac i Pan putovanje u Nigdjezemsku igraju u našim kinima dok ćemo se na biografski film o Steveu Jobsu načekati do prosinca (10.12.) kad kod nas počinje s prikazivanjem.

D.Ž.

...Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...