Gledatelji koji će kupiti kartu za limitiranu verziju filma Quentina TarantinaThe Hateful Eight koji u kina stiže u siječnju 2016. godine, neće profitirati samo gledanjem filma u Ultra Panavisionprojekciji 70 mm filmske vrpce, koja će se razlikovati od digitalne multiplex verzije koja će svoju premijeru imati dva tjedna kasnije. Gledatelji će osim drugačije projekcije gledati i dužu verziju filma.

„Limitirana verzija filma sadržavat će uvertiru i imat će prekid, a trajat će tri sata i dvije minute“, rekao je Tarantino za Variety. „Multiplex verzija je otprilike šest minuta kraća, ako ne računamo prekid, koji traje oko dvanaest minuta.“

Quentin Tarantino snima dvije verzije filma "The Hateful Eight"

Redatelj koji je dvaput osvojio Oskara nije naredio da se film skrati da multiplex verziju. Njemu se više svidjela ideja da limitirana verzija ponudi nešto posebno. Stoga je fino podesio određene scene tako da bolje pristaju posebnom gledateljskom iskustvu limitirane verzije. „70 je 70. Platili ste za to“, dodao je Tarantino. 

Budući da se na Panavision Ultra formatu, filmu koji je bio iznimno popularan krajem 50-ih i početkom 60-ih godina prošloga stoljeća, danas jako rijetko snima te je za njegovu projekciju potrebna prilagodba kino projektora, Tanratino želi na ovaj način u 100 odabranih kino dvorana donijeti ekskluzivni doživljaj svojega filma.

 

S.V.

...

Quentin Tarantino snima dvije verzije filma


Izvor: mojtv.hr

Quentin Tarantino snima dvije verzije filma
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...