Problemi u nejednakosti spolova neće nestati preko noći, ali promjene se događaju samo ako se o njima govori. Upravo zato je Jennifer Lawrence progovorila o nejednakosti muškaraca i žena u filmskoj industriji u kojoj žene još uvijek zarađuju puno manje od muških kolega, iako je problematika poznata već desetljećima.

Jennifer Lawrence o nejednakosti u filmskoj industriji

U sklopu pisama (eseja) koje Lena Dunham objavljuje na svojoj stranici Lenny osvanulo je i ono megapopularne J. Law pod naslovom Zašto zarađujem manje od svojih muških kolega? (Why Do I Make Less Than My Male Co-Stars?). Iako svjesna da njezini problemi oko zarade nisu mjerljivi sa svakodnevnim problemima radnika ipak su je negativno iznenadili podaci o zaradi koji su došli u javnost nakon afere hakiranja Sonyja.

"Naljutila sam se na samu sebe. Mislim da sam od pregovaranja oko plaće prebrzo odustala. Jednostavno sam im se htjela više svidjeti, nisam htjela ispasti 'teška' ili 'razmažena' i tada se to činilo kao dobra ideja. Sve dok na internetu nisam vidjela i shvatila koliko zarađuju moji muški kolege koji sigurno za sebe ni ne pomišljaju da su 'teški' ili 'razmaženi'", stoji u pismu.

Jennifer Lawrence o nejednakosti u filmskoj industriji

"Jeremy Renner, Christian Bale i Bradley Cooper su se borili kako bi dobili što bolje ugovore i sigurno se nisu pitali je li to u redu dok sam ja provela vrijeme razmišljajući o tome da ću ispasti derište ako se na taj način želim izboriti za sebe. To možda ima veze sa mnom kao osobom koja se ne zna izboriti za sebe, a ne zato što sam žena, ali opet kad sam vidjela koliko glumci zarađuju te da je jedan producent za jednu glumicu izjavio da je 'razmaženo derište'... jednostavno ne mogu zamisliti da to netko kaže za muškarca."

U međuvremenu, The Hollywood Reporter javlja da je glumica odustala od potencijalnog hita The Rosie Project Richarda Linklatera (na temelju bestselera Graemea Simsiona) dok Variety piše da je u završnim pregovorima za novi film Darrena Aronofskyja koji sa snimanjem počinje na proljeće.

U kina nam uskoro dolazi njezin zadnji film u serijalu Igara gladi, Igre Gladi: Šojka rugalica 2. dio (pretpremijerno od 18. studenog).

D.Ž.

...

Jennifer Lawrence o nejednakosti u filmskoj industriji


Izvor: mojtv.hr

Jennifer Lawrence o nejednakosti u filmskoj industriji
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...