Kada je prvi put izašao Alien, bio je to jednostavan znanstveno-fantastični horor, vizualno jak i tehnički izvrsno napravljen. Sedam godina kasnije stigao je i nastavak, koji je bio puno veći - u stilu Jamesa Camerona, i iako nije bio bolji, ipak je zadržao glavnu nit koja je original Ridleya Scotta učinila tako uzbudljivim. Nakon toga je franšiza krenula prema dolje i od toga se nikad nije oporavila.

Kada se Ridley Scott odlučio vratiti tom serijalu i znanstvenoj-fantastici filmom Prometej, obećao je da će napraviti uvod (prequel) u Aliena no osim nekoliko referenci u filmu, Prometej nije izvršio svoju ulogu uvodnog filma. Sudeći po posljednjim Scottovim izjavama, tek bi Prometej 3 ili čak 4 mogao malo razjasniti priču koja nas je dočekala u Alienu davne 1979. godine.

Tek četvrti "Prometej" bi mogao objasniti "Aliena"

Predstavljajući svoj novi film Marsovac redatelj Scott otkrio je kako Prometej ima svoju vlastitu priču koju mora ispričati prije nego se poveže sa filmom s kojim je sve počelo: "To neće biti sljedeći. Biti će tek onaj poslije ili čak četvrti film prije nego se vratimo u Alien franšizu.", otkrio je redatelj.

"Cijela poanta jest da objasnimo Alien franšizu i objasnimo kako i zašto je sam Alien stvoren. Uvijek sam nekako gledao Aliena kao neku vrstu bakterijskog oružja. Uvijek sam mislio da je taj originalni brod, kojeg zovem Croissant, bio bojni brod, koji je sadržavao ta biomehanička bića usmjerena samo na uništenje.", dodao je Scott.

Međutim pitanja koja si je Scott trebao postaviti prije nego je uopće počeo raditi Prometeja su: jesu li to pitanja na koja publika želi odgovore i služi li ovo sve poboljšanju franšize? Čini se kako Scott vjeruje da gradi vrijednu mitologiju no na kraju bi moglo dovesti do toga da upropasti svoje najveće djelo.

M.M.K.

...

Tek četvrti


Izvor: mojtv.hr

Tek četvrti
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...