The Chumscrubber

The Chumscrubber
(Izbrisani)

Žanr: Komedija, Drama

Ocjena: 7.0

Godina: 2005

Glavni glumci: Jamie Bell, Camilla Belle, Justin Chatwin, Glenn Close, Thomas Curtis, Rory Culkin, Kathi Copeland, Tim DeKay, David Ellison, William Fichtner, Ralph Fiennes, Richard Gleason, Caroline Goodall, John Heard, Susan Hegarty,

Režiser: Arie Posin

Scenarist: Arie Posin (story), Zac Stanford (screenplay)

Trajanje filma: 108 min

Datum Premijere: 05 Oct 2006

Država: USA, Germany

IMDB Link: The Chumscrubber

Kratak Sadržaj: Život u predgrađu postaje baš uzbudljiv.
Dean (Jamie Bell) je indisponirani tinejdžer koji živi u predgrađu jednog kalifornijskog grada. Na prvi pogled egzistencija u predgrađu čini se savršenom, no dovoljno je malo zagrepsti ispod površine, tj. pogledati iza zatvorenih vrata, i shvatiti da obitelji žive ispraznim životima - roditelji su zaokupljeni svojim problemima i uopće ne obraćaju pozornost na svoju djecu. Jednog dana, Dean otkrije mrtvo tijelo svog najboljeg i jedinog prijatelja Troya (Josh Janowicz). Troy je počinio samoubojstvo, njegova majka još uvijek nije doznala tragičnu vijest, a Dean ne želi biti taj koji će joj reći. Deanovi roditelji su nezainteresirani razvojem događaja, dok je on na sto muka jer Billy (Justin Chatwin), Lee (Lou Taylor Pucci) i Crystal (Camilla Belle) - troje delikvenata, koji su kupovali drogu od Troya, traže da Dean otkrije gdje se nalazi Troyova zaliha droge. Dean odbije surađivati pa nasilnici odluče oteti njegovog mlađeg brata, no zabunom otmu drugog dječaka.
Intrigantni filmski hibrid, koji se samo čini kao film za tinejdžere a zapravo to nije, funkcionira kao komedija, a zapravo je drama, pripada onoj sviti posebnih filmova koji svakako zaslužuju gledanje i zbog kojih će svaki ozbiljniji filmofil obavezno rezervirati termin pred malim ekranom. Poslagujući i redajući dramske trenutke satire i smijeha, pa čak i pokazujući socijalnu promišljenost, „Izbrisani je malo remek-djelo u kojem su role prihvatila velika holivudska imena, ali glumci mlađe generacije, u koktelu koji funkcionira savršeno - Jamie Bell je svoju odigrao savršeno, Camille Bell, Justin Chatwin su odlični, baš kao i Glenn Close, koja kao i uvijek garantira kvalitetnu glumačku izvedbu.

The Chumscrubber (2005) TrailerTrailer - The Chumscrubber (2005)

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...