Parks and Recreation

Parks and Recreation
(Parkovi i rekreacija )

Žanr: Komedija

Ocjena: 8.6

Godina: 2009–2015

Glavni glumci: Amy Poehler, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Chris Pratt, Aziz Ansari, Jim O'Heir, Retta, Rashida Jones, Adam Scott, Rob Lowe,

Režiser: N/A

Scenarist: Greg Daniels, Michael Schur

Trajanje filma: 22 min

Datum Premijere: 09 Apr 2009

Država: USA

IMDB Link: Parks and Recreation

Kratak Sadržaj: Parkovi i rekreacija je američki sitkom koji su kreirali Greg Danijels i Majkl Šur za televizijsku mrežu En-Bi-Si. Pri snimanju se koristio isti stil kao i u Danijelsovom prethodnom sitkomu Ofis, koji je emitovan na RTV Vojvodine ranije ove godine, gde je implicirano da ekipa filmskog dokumentarca sve vreme prati likove.
Radnja prati grupu službenika, koji su zaposleni u departmanu za parkove i rekreaciju u izmišljenom gradu Poniju u Indijani.
Podeljena mišljenja kritičara i publike nakon emitovanja prve sezone dovela su do značajnih izmena u formatu i tonu narednih sezona, koje su zatim naišle na mnogo pozitivnije komentare.
Serija je bila nominovana za 11 Emija (uključujući i nagradu za najbolju komediju 2011. godine) i 4 Zlatna globusa. Polerova je za ulogu Lesli Noup osvojila Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu u humorističkoj seriji, a bila je nominovana i za 5 Emija i nagradu Udruženja glumaca u istoj kategoriji. Godine 2012. serija Parkovi i rekreacija našla se na listi 10 najboljih televizijskih programa po izboru Američkog filmskog instituta i na vrhu Tajmove liste najboljih televizijskih serija.

Parks and Recreation (2009–2015) TrailerTrailer - Parks and Recreation (2009–2015)

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...