Gothika

Gothika
(Gotika )

Žanr: Horor, Misterija, Triler

Ocjena: 5.8

Godina: 2003

Glavni glumci: Halle Berry, Robert Downey Jr., Charles S. Dutton, John Carroll Lynch, Bernard Hill, Penélope Cruz, Dorian Harewood, Bronwen Mantel, Kathleen Mackey, Matthew G. Taylor, Michel Perron, Andrea Sheldon, Anana Rydvald, Laura Mitchell, Amy Sloan,

Režiser: Mathieu Kassovitz

Scenarist: Sebastian Gutierrez

Trajanje filma: 98 min

Datum Premijere: 21 Nov 2003

Država: USA

IMDB Link: Gothika

Kratak Sadržaj: Izuzetna i cijenjena kriminalna psihologinja, dr. Miranda Grey (HALLE BERRY) stručnjak je u raspoznavanju onoga što je racionalno. Što je logično. Što je zdravog razuma.
Pod vodstvom svog muža (CHARLES D. DUTTON), glavnog upravitelja psihijatrijskog odjela u Woodward kaznionici za žene, Miranda liječi opasno poremećene pacijentice poput Chloe (PENÉLOPE CRUZ), karizmatične ubojice čije su ispovijesti sotonskog mučenja odbačene od strane sudskog liječnika kao psihotične tvorevine paranoičnog uma.
Ali Mirandin udoban brak i stabilan život preobraze se u užasavajući izazov nakon što skroviti susret s misterioznom mladom djevojkom završi u noćnoj mori koja nadilazi njenu najgoru maštu.
Kada se Miranda probudi iz ovog užasnog događaja, šokirano shvaća da joj je muž ubijen - a trag krvi upućuje upravo na nju. U nemogućnosti da shvati da je počinila takav nemotivirani čin čiste brutalnosti protiv čovjeka kojeg je voljela i kojem se divila, Miranda se ubrzo nađe zatvorena u Woodward kaznionici zajedno sa iznimno nestabilnim pacijentima koje je nekada liječila metodičkom odvojenošću.
Bez ikakvog sjećanja o kobnoj noći osim djelića viđenja sablasno tajnovite djevojke, doktoričino ponašanje postaje sve hirovitije. Njezine tvrdnje o nevinosti viđene su od strane njenih bivših kolega poput dr. Pete Grahama (ROBERT DOWNEY JR.), Mirandinog simpatičnog ali skeptičnog suradnika koji se bori i s vlastitim problemima, kao počeci sklizavanja u ludilo.
Prisiljena osloniti se na vlastite instinkte umjesto na činjenice, Miranda počinje vjerovati da je opsjednuta natprirodnom silom koja se želi osvetiti na račun njezinog mentalnog zdravlja. Kako ju Chloe uvlači dublje u njen osobni pakao, Miranda mora odrediti da li ide prema ludilu ili prema istini.

Gothika (2003) TrailerTrailer - Gothika (2003)

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...