Mid-August Lunch

Mid-August Lunch
(The ferragosto dinner )

Žanr: Komedija, Drama

Ocjena: 7.0

Godina: 2008

Glavni glumci: Valeria De Franciscis, Marina Cacciotti, Maria Calì, Grazia Cesarini Sforza, Alfonso Santagata, Luigi Marchetti, Biagio Ursitti, Petre Rosu, Gianni Di Gregorio, Marcello Ottolenghi,

Režiser: Gianni Di Gregorio

Scenarist: Gianni Di Gregorio (story), Simone Riccardini (story), Gianni Di Gregorio (screenplay)

Trajanje filma: 75 min

Datum Premijere: 05 Sep 2008

Država: Italy

IMDB Link: Mid-August Lunch

Kratak Sadržaj: Drama/komedija. Sredovječni Gianni živi sa svojom starom majkom u Rimu. Pritišću ga dugovi, neplaćeni računi za struju, pričuvu, pa vrlo lako pristane učiniti uslugu prijatelju da mu na dva dana, tijekom blagdana Velike Gospe, pripazi tj. uzme k sebi mamu Marinu, a on će mu za uzvrat platiti neke dugove. No s Marinom na čuvanje k Gianniju stiže i teta Marija, a kada ga prijatelj liječnik zamoli da se stara i za njegovu majku Graziu, Gianni se nađe u situaciji da po cijeli dan kuha i poslužuje četiri dame koje se međusobno pokušavaju prilagoditi jedna drugoj...
Jednostavan film redatelja, scenarista i glumca Giannija Di Gregorija prvi je njegov korak u režiji dugometražnog igranog filma čiju produkciju potpisuje talijanski filmaš Mateo Garrone poznat po filmovima Gomorra, Reality i Tale of Tales.
"Ručak u kolovozu" opisuje život u predgrađu Rima kada su ulice opustjele zbog blagdana i ljetne vrućine te se većina stanovnika otputila izvan grada. Sve četiri dame su naturščici te su svoje uloge odigrale vrlo dobro, što filmu daje dah dokumentarnosti, a polagana radnja bez velikih dramskih obrata je začuđujuće oprečna onoj u Garroneovoj krvavoj Gomorri u kojoj je Gianni Di Gregorio potpisan kao koscenarist.
Film je prepoznat na europskim festivalima te je u Veneciji četverostruko nagrađen, a u kinima je također ostvario dobru gledanost.

Mid-August Lunch (2008) TrailerTrailer - Mid-August Lunch (2008)

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...