Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
(Borat: Učenje o amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan )

Žanr: Komedija

Ocjena: 7.3

Godina: 2006

Glavni glumci: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell, Chester, Charlie,

Režiser: Larry Charles

Scenarist: Sacha Baron Cohen (screenplay), Anthony Hines (screenplay), Peter Baynham (screenplay), Dan Mazer (screenplay), Sacha Baron Cohen (story), Peter Baynham (story), Anthony Hines (story), Todd Phillips (story), Sacha Baron Cohen (based on a character created by)

Trajanje filma: 84 min

Datum Premijere: 03 Nov 2006

Država: USA, UK

IMDB Link: Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Kratak Sadržaj: Jagshemash! Sacha Baron Cohen, zvijezda i tvorac HBO-ova Da Ali G Showa, po prvi put na veliki ekran donosi svoj novi lik, kazahstanskog novinara Borata Sagdiyeva. Urnebesno. Šokantno. Zapaljivo. Opasno. Subverzivno. Borat, satirička kazahstanska novinarska karikatura, nazivan je svim tim riječima – i još više njih. Borat Sagdijev (S. Baron Cohen) popularni je kazahstanski TV novinar, rođen u malom selu Kuzcek - gdje je incest tradicija, djeca nose oružje, prostitucija cvate i svi mrze Židove - od majke Asimbale i tate Boltoka, poznatog seoskog silovatelja, za kojega kažu da je Boratov djed po majci, brat, ujak i bivši tast. Borat ima retardiranog brata Bila i sestru Nataliju, četvrtu najbolju kazahstansku prostitutku, a oženjen je krupnom i mrzovoljnom Oksanom. Kazahstansko ministarstvo informiranja daje Boratu zadatak da otputuje u SAD i snimi dokumentarac o Americi, kako bi u Kazahstanu štogod naučili o životu i kulturi te velike zemlje. Borat kao i njegov producent Azamat Bagatov (K. Davitian), ništa ne znaju o Americi. Za razliku od Azamata, on govori engleski. U hotelu u New Yorku Borat gleda epizodu američke serije "Baywatch" i zaljubi se u Pamelu Anderson (P. Anderson), za koju misli da je djevica. Dozna da je njegovu ženu Oksanu silovao i ubio medvjed, što ga jako razveseli jer je sada slobodan i može oženiti djevicu Pamelu. Od američkih feministica sazna da Pamela živi u Los Angelesu i odluči s Azamatom krenuti tamo. Njihovo je putovanje prepuno zanimljivih doživljaja, čak se posvađaju zbog Pamele te Borat nastavi sam...... ,

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006) TrailerTrailer - Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...