Biutiful

Biutiful
(Biutiful )

Žanr: Drama

Ocjena: 7.5

Godina: 2010

Glavni glumci: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib, Guillermo Estrella, Eduard Fernández, Cheikh Ndiaye, Diaryatou Daff, Taishen Cheng, Jin Luo, George Chibuikwem Chukwuma, Lang Sofia Lin, Yodian Yang, Tuo Lin, Xueheng Chen, Xiaoyan Zhang,

Režiser: Alejandro G. Iñárritu

Scenarist: Alejandro G. Iñárritu (screenplay), Alejandro G. Iñárritu (based on a story by), Nicolás Giacobone (screenplay), Armando Bo (screenplay)

Trajanje filma: 148 min

Datum Premijere: 04 Feb 2011

Država: Mexico, Spain

IMDB Link: Biutiful

Kratak Sadržaj: Socijalna drama Biutiful dojmljiv je i potresan film koji potpisuje jedan od najpoznatijih suvremenih meksičkih redatelja, Alejandro González Inárritu, našoj publici najpoznatiji kao redatelj filmova 21 gram i Babel. Radi se o četvrtom redateljevom filmu sumorne atmosfere koja iznosi priču o bolesnom čovjeku opterećenom mislima o smrti, a koji je cijeloga života životario i bavio se mutnim poslovima. U njegovom svijetu (izvrsna uloga Javiera Bardema) pojavljuje se čitava freska likova s društvene margine, koja prikazuje mračni svijet Barcelone i njezinih stanovnika. U Barceloni marginalac Uxbal (J. Bardem) životari između mutnih poslova i svoje raspadnute obitelji. Samohrani je otac dvoje djece. Posao s ilegalnim radnicima Kinezima ima niz neugodnih posljedica, pogotovo za Kineze koji moraju trpjeti razna poniženja. Život s dvoje djece i povremeni susreti sa suprugom sklonom čašici i slobodnom ponašanju dodatno opterećuju Uxbala koji "u hodu" mora rješavati poslovne probleme. Najveću korist od radnika na crno imaju njihovi izrabljivači, koji stalno traže izliku da ih što manje plate, ili uopće ne plate. A dodatni Uxbalov prihod jest komunikacija s mrtvima koju prenosi njihovoj rodbini odmah nakon smrti ili pogreba...... s pet godina kasnjenja sam gledao ovo remek djelo,i sad sam siguran,inarritu je jedan od najboljih zivucih rezisera..

Biutiful (2010) TrailerTrailer - Biutiful (2010)

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...